be happy

لَا إِلَّهَ إِلَّا الله مُحَمَّدٌ رَسُولُ الله

16.03.2018.

bismillah

RAZMISLI O VELIČINI ALLAHA I PLAČI PRED ALLAHOM
Allahova velicina je iznad naseg uma, ali je opisana.

1,3 miliona planeti Zemlji stane u Sunce, a Sunce je jedna od najmanjih zvijezda, Zamislite kolika je Allahova veličina?

A u Svemiru postoje zvijezde koje su milion puta veće od Sunca, i milioni zvijezda cine jednu galaksiju!

Kada podignemo glavu prema nebu, više nas su zilioni i zilioni i zilioni galaksija. A sve je to PRVO NEBO!!! A udaljenost od 1 do 2 neba je 500 godina, ali kojom brzinom? Samo Allah zna. Pa od 2 do 3 neba je razmak 500 godina tako i sa trećim i četvrtim nebom, i četvrtim i petim, petim i šestim, šestim i sedmim, ali kojom brzinom? Samo Allah zna.

Poslije sedam nebesa :” Njegov Kursijj (Postolje) obuhvata i nebesa i Zemlju” ( Kur an 2:255) Poslije ovog slijedi Njegov Kursijj . Allahov Kursijj u poredjenju sa sedam nebesa i sa Zemljom su nepostojeća, beznačajna!

Uzmite prsten s vašeg prsta i stavite ga u najveću pustinju (Saharu), kakvo je poredjenje prstena sa najvećom pustinjom? Beznačajno. Ništa! Sedam nebesa i Zemlja su taj prsten, a Allahov  Kursijj je pustinja.

Poslije ovog ima Allahov Arš! (Prijestolje), a o tome nam je objasnio nas poslanik Muhammed a.s, da uzmemo prsten i stavimo ga u pustinju, samo je sad prsten Allahov Kursijj, a Allahov Arš je pustinja, šta je prsten prema pustinji? Ništa!

Onda imate meleke koji nose Allahov Arš. Njihove glave dosezu do sedmog neba, a njihova stopala su u najnizoj sedmoj zemlji.

Braćo i sestre onda imate Gospodara Arša i Kursijja!

Allahova veličina je iznad našeg malog uma!

be happy

MOJI LINKOVI

“Allahhume salli ‘ala Muhammedin ve ‘ala Ali Muhammed kema sallejte ‘ala Ibrahime ve ‘ala Ali Ibrahim inneKe Hamidun Medžid. Allahumme barik ‘ala Muhammedin ve ‘ala Ali Muhammed kema barekte ‘ala Ibrahime ve ‘ala Ali Ibrahim inneKe Hamidun Medžid.”

Koliko sam puta stao pred Tebe moleći Te, i Ti si mi se odazvao, moju si dovu uslišio i prije nego što sam Ti svoje potrebe iznio. Sad Ti se, evo, obraćam pokajnički i oprost od Tebe tražim, dok moje srce za Tvojom uputom čezne. Zbog grijeha koje sam počinio trebao bih cijeli život, pa i još jedan toliko dug, plakati! Stvoritelju moj, ako oprost nisam zaslužio, oprosti mi zbog toga što si Oprostitelj, Milostivi!

"A onome koji se Allaha boji, On će izlaz dati i opskrbit će ga odakle
se i ne nada" (Et-Talak, 2-3)

Neka vam ovaj dan otpocne sa hajrom... a zavrsi s Allahovim oprostom...Molim Allaha subhanahu ve te ala da nas sacuva svakog zla,zlih ljudi,zlih djela i prokletog sejtana.....Amin..."Sunnet Muhammeda, sallallahu alejhi we
sellem, kao divan uzor!
- budi smiren
- posjeti bolesnika
- budi čist i uredan
- opraštaj ostalima
- osmijeh je sadaka
- govori dobro ili šuti
- poštuj svoje komšije
- budi istinoljubiv i iskren
- poštuj tvoje starije osobe
- brini se za siročad i udovice
- nahrani gladnog i siromašnog
- budi najbolji prema svojoj ženi
- budi ponizan prema roditeljima
- ne rasipaj se sa hranom ili vodom
- sjećaj se Allaha u svakom momentu
- budi pažljiv sa biljkama i životinjama
- ne budi ljut, ne budi ljut, ne budi ljut
- budi pošten i korektan u svim poslovima
- budu nježan i ljubazan prema svojoj
djeci
- želi ostalim muslimanima ono što želiš
sebi
-tvoja majka, tvoja majka, tvoja majka,
tvoj otac.

"Ako te Allah, džellešanuhu, sretnim učini, niko te ne može nesretnim učiniti."

ALLAHUMME INNI EUZU BIKE MIN ILMIN LA JENFA', VE MIN KALBIN LA JAHŠA, VE MIN NEFSIN LA TEŠBA, VE MIN DA'VETIN LA JUSTEDŽABU LEHA.(Allahu moj, utječem Ti se od znanja koje ne koristi i od srca koje se ne boji, i od duše koja se ne zasićuje, i od dove koja se ne prima.)

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
109397

Powered by Blogger.ba